Arbeidshygiënisten hebben kennis van fysische factoren als geluid, gevaarlijke stoffen, klimaat en verlichting. De arbeidshygiënist begeleidt organisaties bij het verbeteren van hun arbeidsomstandigheden. Hij adviseert en zoekt samen met u naar oplossingen voor de gevonden arbeidsrisico’s. U kunt de risico’s snel aanpakken en zo de duurzame inzetbaarheid van uw mensen verzekeren.

Geluid

Lawaaidoofheid staat bovenaan de lijst van beroepsziekten. Lawaaioverlast leidt tot geluidsoverlast en stress, concentratieverlies en ongelukken. De arbeidshygiënist kan u helpen. Hij doet een analyse en verricht metingen op de werkvloer. U krijgt concrete oplossingen om geluidsoverlast aan te pakken, zoals bescherming, aanpassen werkwijzen en dempingfilters.

Gevaarlijke stoffen

In nogal wat bedrijven werken mensen met gevaarlijke stoffen, vaak zonder het zelf te beseffen. Denk aan verfsoorten, schoonmaakmiddelen of lasrook. Onze arbeidshygiënisten meten en beoordelen het risico en adviseren u over de beste werkwijze voor de omgang met gevaarlijke stoffen. Het advies varieert van opslag, registratie en milieu tot het dragen van beschermingsmiddelen en het voorlichten van werknemers.

Klimaat

Een droge mond, geïrriteerde ogen, hoofdpijn, veelvuldige verkoudheid: klachten waarbij het klimaat de boosdoener kan zijn. Na onderzoek van het klimaatsysteem, de temperatuur en luchtvochtigheid, biedt de arbeidshygiënist u oplossingen om het klimaat binnen en rondom uw bedrijf te verbeteren. Bijvoorbeeld door zonwering, ventilatie en verwarming.

Verlichting

Fel licht heeft een andere impact op de werknemer dan gedempt licht. Welk licht werkt stimulerend? En wat werkt het beste in uw werkomgeving? De arbeidshygiënist kan u hierbij adviseren.

Infecties

Het risico om met een infectie besmet te raken, is groot. Denk aan een griepgolf in uw bedrijf of werknemers in de zorg. Het is belangrijk om uw werknemers tegen infectie te beschermen. De artsen en consultants van ArboNed ondersteunen u bij infectiebeleid, geven voorlichting aan werknemers en kunnen ze van de benodigde vaccinaties voorzien.

Onze deskundigen geven dagelijks aan vele organisaties advies op het gebied van gezondheid en veiligheid. Voor informatie en het maken van een afspraak, stuurt u een e-mail naar info@verzuimportaal.nl of belt u 0251-501733.